2021. recap umesto novogodišnje čestitke

Levi9 Serbia
4 min readDec 31, 2021

Kraj kalendarske godine je uvek popularni trenutak za evaluaciju aktivnosti i postignuća. Društvene mreže su pune novogodišnjih čestitki, zahvalnica i kako to neki kažu — cringe corpo postova.

Zato smo odlučili da, umesto klasične novogodišnje čestitke, zajednici poklonimo i osvrt na magiju broja 9.

Godina koju danas pozdravljamo Najnerima je donela mnogo lepih novosti. 2021. je bila odlična godina, ispunjena novim prilikama za rast, napredak i učenje. Bilo je i određenih promena — promene su konstanta, ali se neke stvari ne menjaju, a to su proaktivnost, fokus na rezultate, transparentnost i lojalnost Najnera.

U narednim redovima izdvajamo devet tema kojih ćemo se rado sećati iz 2021. godine.

1. Levi9 u Srbiji je u toku godine u sve tri kancelarije imao sjajan rast. Povećan obim posla je rezultirao i rastom kompanije, a mnogo novih talentovanih IT eksperata pridružilo se našim timovima. Ukupan broj Joinera je 229, dobro došli u tim koji pravi impact!

2. Uložili smo trud, rad, osmehe i vedar duh u svoj pristup modernom IT zanatu. Uspeli smo da ostvarimo odlične rezultate i da opravdamo epitet pouzdanog partnera u očima naših klijenata, a dokaz toga su rezultati poslednjeg Giarte istraživanja. Giarte IT Experience monitor se bazira na godišnjem merenju iskustava klijenata sa vodećim IT kompanijama na holandskom B2B tržištu. Levi9 ima poziciju „top commercial position“, #1 za zadovoljstvo integracijom sistema (Satisfaction with System Integration) i nalazi se u top 3 u kategoriji Satisfaction with software services and technical application management. Znanje i iskustvo smo razmenjivali u toku leta u petodnevnom onlajn festivalu posvećenom ovoj temi. Bravo, majstori!

3. Najneri su svoje znanje unapređivali kroz različite programe u okviru Levi9 Akademije. Pored razvoja tzv. mekih (soft skill) veština, unapređenja poslovnog engleskog, kao deo razvoja za mnoge kolege bile su i liderske veštine. Ono što posebno izdvajamo jeste činjenica da su svoje znanje sertifikovali — u toku 2021. kolege su stekle 32 Azure sertifikata i 61 AWS sertifikat!

4. Interna konferencija Secure9 je održana u oktobru, mesecu sajber bezbednosti. Bilo je 7 sesija gde su eksperti iz redova Levi9, klijentskih kompanija i sa tržišta, za Najnere pripremili vrlo korisne materijale. Organizovali smo i Capture the Flag takmičenje, gde su Najneri imali mogućnost da pokažu svoje hakerske sposobnosti i veštine. Kolega Igor iz beogradske kancelarije je, u konkurenciji na nivou svih razvojnih centara u okviru Levi9, u ovom takmičenju osvojio treće mesto.

5. Oflajn susreti su u toku 2021. stidljivo počeli da se vraćaju na scenu. Pored nekoliko webinara, mnoštva instagram live i emeet sesija, uspeli smo da dva puta u Beogradu organizujemo stare dobre meet-upove. Teme su bile JavaScript i Python, a na Dorćol Platzu smo sa velikim zadovoljstvom ugostili sve zainteresovane eksperte i entuzijaste koji se bave ovim oblastima.

6. Kolege iz novosadske i zrenjaninske Levi9 kancelarije su, ovog leta, imali su sjajnu inicijativu za decu iz Dečjeg sela. U toku dva meseca bili su mentori u programu stručne prakse za decu bez roditeljskog staranja, koji su izrazili interesovanje za IT industriju. Tokom jula i avgusta Najneri su upoznavali polaznike sa osnovama oblasti projektnog menadžmenta, developmenta i testinga, a za jednu od polaznica, koja je pokazala interesovanje za menadžment ljudskih resursa i marketing, organizovana su predavanja od strane članova našeg Talent i Employer branding tima. Svakog utorka, organizovane su i soft skills radionice za celu grupu.

7. Kako jedan od razloga sa liste od 999 kaže — Our style is a healthy lifestyle — mnogi Najneri su u toku godine učestvovali u Business Run trkama u Novom Sadu i Beogradu. Imali smo predstavnike i na Beogradskom maratonu, a ove godine smo podržali i organizaciju prvog Zrenjaninskog maratona. Ali, tu nije bilo reči samo o podršci maratonu, već smo novac za pređene kilometre donirali NURDOR-u.

8. U novembru je otvoren Gym9 & Chill9 na Trifkovićevom trgu, a prostorije se nalaze u okviru Levi9 zgrade. Nakon višemesečnog rada na pripremi prostorija za sve Najnere koji su zaljubljenici u vežbanje (i kuliranje), kao i za one koji će to tek postati, Levi9 je pripremio ovaj prostor. Neki kažu, omiljena teretana u NS.

9. Najneri su ove godine isred sebe imali i jedan gurmanski zadatak — izbor ukusa burgera za IT zajednicu. Majstori iz Burger House restorana su, uz inpute i komentare nakon ukusnog testiranja, kreirali specijalni HACKER burger, sa rekordnih 9 sastojaka. Ponuda uključuje burger i pomrif, po ceni od 999 dinara, a biće dostupna u ograničenom periodu u svim BH restoranima u Beogradu i Novom Sadu, kao i preko Glovo aplikacije za dostavu. BH Food truck je u toku decembra posetio i Zrenjanin, pa su Zrenjaninci imali jedinstvenu priliku da uživaju u ukusu Hacker burgera. Eto ideje šta možete da isprobate u novogodišnjim praznicima!

Srećni novogodišnji i božićni praznici od ekipe iz Levi9 Srbija!

--

--